Home    Het team    Almagro    Serranía de Ronda    Dierenvriend    Camping   Prijzen   Foto's    Contact


Serranía de Ronda  

Een bezoek aan Serranía de Ronda, het hart van de provincie Malaga, is een aantrekkelijke uitnodiging om de geschiedenis van Andalusië te herontdekken. Paleizen, Moorse baden, wachttorens, Romeinse theaters en primitieve grotten liggen op je te wachten.

De meeste dorpen in de Serranía de Ronda zijn namelijk door de geschiedenis heen moeilijk toegankelijk geweest, wat een nadeel was gezien het ongemak dat ze ondervonden, maar aan de andere kant betekende het dat de tradities en het architectonische erfgoed van de straten, pleinen en gevels intact zijn gebleven.

Een wandeling door de dorpen van de Sierra de Ronda is, zoals men zegt, een reis door de tijd. Bijna onaangetaste dorpen die nog steeds de essentie van hoe ze in het verleden waren hebben behouden.

Smalle, witgekalkte steegjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en het enige geluid het geluid is van uw stappen als u voorbij loopt.

Dichters en schrijvers zijn er talrijk en hebben Ronda en de bergen van de Serranía de Ronda geprezen. Schrijvers als Juan Ramón Jiménez beschreven deze dorpen als "de essentie van het traditionele Andalusische dorp waar je jezelf kunt verliezen".

Ernest Hemingway beschreef de bergen als een perfecte plaats voor een huwelijksreis, waarbij Ronda en haar omgeving een "waarlijk romantische omgeving" vormden.

Luis Cernuda sprak ook over de schemering van Ronda als iets idyllisch.

Er zijn vele goede redenen waarom het gebied elk jaar duizenden bezoekers trekt.

Home    Het team    Almagro    Serranía de Ronda   Dierenvriend   Camping    Prijzen    Foto's    Contact

 
 
 
 
Correo
Llamada
Asignación
Instagram