Home    Het team    Almagro    Serranía de Ronda   Dierenvriend   Camping    Prijzen    Foto's    Contact


Almagro

In de Andalusische vallei, midden in de natuur, vind je "Cortijo Almagro", een oude boerderij gelegen in de Serrania de Ronda, een gebied rijk aan natuur, geschiedenis en cultuur.

Almagro bestaat uit 43 hectare voornamelijk heuvelachtige grond. het staat vol met olijfbomen, een wijngaard en veel landbouw zoals tarwe, bonen, haver en kikkererwten. 

In 2022 werd Camping Almagro opgericht met de passie om de schoonheid van Almagro te delen met andere natuurliefhebbers. De camping heeft uitzicht op zowel Acinipo, oude ruïnes van de Romeinse stad, als op Fortaleza, overblijfselen van een fort uit de tijd van de Nazariden.

Wat de plaats ook uniek maakt zijn de indrukwekkende uitzichten op de bergketens van de "Sierra's de Grazalema" en de "Sierra's de Las Nieves". Dit zijn twee adembenemende natuurparken met een prachtige flora en fauna en waanzinnige uitzichten.

Almagro ligt in het slaperige dorpje Montecorto. 

Montecorto is een van de karakteristieke witte dorpen die Andalusië zo bijzonder maken. Montecorto samen met de omliggende witte dorpen: Grazalema, El Gastor, Zahara de la Sierra, Setenil de las bodegas, Olvera, zijn allemaal bestemmingen die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken.

Op betrekkelijk korte afstand, d.w.z. als dagtrip, liggen steden als Sevilla, Cordoba, Granada, Cádiz, Huelva, Malaga en natuurlijk heel dichtbij: ons eigen Ronda.  En voor wie van een dagje aan zee houdt: zowel de Middellandse Zee als de Atlantische kust liggen vlakbij.  

Home    Het team    Almagro    Serranía de Ronda    Dierenvriend    Camping    Prijzen       Foto's    Contact

 
 
 
 
Correo
Llamada
Asignación
Instagram